Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in kurucusu olan milyarder girişimci Elon Musk, X platformunda yayımlanan bir paylaşım sonrasında reklam veren büyük şirketlerin reklamlarını çekmesine karşı sert bir tepki gösterdi. New York Times'ın 2023 DealBook Zirvesi'nde konuşan Musk, "antisemitik" bulunan bir paylaşımı nedeniyle yaşanan olaylara dair açıklamalarda bulundu.

Musk, söz konusu paylaşımın platformda yaptığı en aptalca şeylerden biri olduğunu belirtirken, bu tweet veya gönderi için özür diledi. Ancak, X platformundan reklamlarını çeken firmalara yönelik tepkisi sert oldu. Musk, "Eğer biri bana reklam veya para yoluyla şantaj yapacaksa defolsun gitsin. Lanet olsun. Yeterince açık oldu mu?" dedi.

Aynı zamanda, kendisine karşı duyulan nefreti umursamadığını ifade eden Musk, "Nefretten vazgeçin. Beğenilmeyi istemenin gerçek bir zayıflığı var." şeklinde konuştu. Reklamcıların şirketini öldürdüğünü iddia eden Musk, destekçilerinin bu firmaları benzer şekilde boykot edeceği imasında bulundu.

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, meslektaşlarına ateş açtı

Olayın detaylarını belgeleyerek dünya genelinde paylaşacaklarını belirten Musk, reklam iptali yapan firmaların bu durumu detaylı bir şekilde öğrenmelerini sağlayacaklarını vurguladı. Elon Musk'ın bu çıkışı, sosyal medyada ve iş dünyasında geniş yankı uyandırdı.