Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

İYİ Partili Ünal Karaman, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Konya'nın Çumra İlçesi'nde kiraladığı depoda yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. Olay, depoya yaklaşık 20 bin ton buğday konulmasına rağmen, depodan yaklaşık 7 bin 500 ton buğdayın çalındığının ortaya çıkmasıyla patlak verdi. Güvenlik görevlisi bulunan depoya sahte mühürle girildiği belirlendi ve buğday çalındıktan sonra tekrar sahte mühür vuruldu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, 9 Kasım'da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bu konuda soru sormuş, ancak bakan tarafından cevap verilmemişti. Olayın boyutları ve meydana gelen zararın yaklaşık 68 milyon Türk Lirası olduğu ortaya çıktı. Karaman, olayın büyük bir hırsızlık olma ihtimalini güçlendirdiğini ve güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını sorgulayarak Bakanlık'a çağrıda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, depo sahibinin mal varlığına tedbir konulduğu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili olarak önce tutuklanan depo sahibinin daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.