Türkiye'nin elektrikli otomobil gururu TOGG, kış şartlarında nasıl bir performans gösteriyor? TOGG kullanıcıları, TOGG'un soğuk hava koşullarında menzil ve enerji tüketimindeki değişimlerini sosyal medyada paylaşmaya başladı.

erdogan_yerli_araba_togg_herkesin_butcesine_uygun_olacak_demisti_fiyatlar_800_bin_ile_1_milyon_arasinda_h24501_3b921

Soğuk Hava Koşullarında Enerji Tüketimi Artışı

Bir TOGG kullanıcısının sosyal medya üzerinden paylaştığı verilere göre, 8 derece sıcaklıkta ve ortalama hızlarda seyir halindeyken aracın 23 kWh/100 km enerji tüketimi gerçekleştirdiği gözlemlendi. Elektrikli araçlar, soğuk hava koşullarında, özellikle batarya ve kabin ısıtma işlemleri sırasında enerji tüketiminde artış gösteriyor. TOGG'un gelişmiş termal yönetim sistemi, bu artışı azaltmada etkili oluyor.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Kullanıcılar Kış Aylarında Ne Kadar Menzil Bekliyor?

TOGG kullanıcılarının Telegram ve WhatsApp gruplarındaki paylaşımlarına göre, kış aylarında şehir içi ve dışı ortalama tüketim 22-28 kWh aralığında değişiklik gösteriyor. Bu veriler ışığında, 88,5 kWh bataryaya sahip TOGG T10X modelinin kış koşullarında yaklaşık 300-400 km menzil sunabileceği öngörülüyor.