DEPSAŞ Enerji, Şanlıurfa'da yeni tarımsal sulama dönemine elektrikle sulama yapacak abonelere yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda 2023 yılı elektrik tüketim ve tahsilat oranları değerlendirilirken, kaçak elektrik kullanımıyla mücadelenin süreceği ve borcunu ödemeyen çiftçilere hukuki işlemlerin devam edeceği vurgulandı. DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Türkiye'de tarımsal sulamayı elektrikle yapan abonelerin yaklaşık %4,2'sinin, tarımsal sulamada tüketilen toplam elektriğin %50'sini kullandığını belirtti.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Karagüzel, 6 il ve 59 ilçede hizmet verdiklerini ve elektrikle sulama oranının %70'e ulaştığını ifade ederek, bölgedeki 135 bin çiftçinin 31 bininin tarımsal sulama aboneleri olduğunu açıkladı.

Ancak, ödenmeyen borçlar nedeniyle 2023 yılında milli ekonominin 6 milyar TL zarara uğradığını kaydetti. Karagüzel ayrıca, borçlu abone sayısının 20 bini aştığını ve en fazla borç ve borçlu abonelerin Şanlıurfa ve Mardin'de bulunduğunu belirtti.

DEPSAŞ Enerji'nin yaklaşık 28 milyar TL'lik güncel alacakları olduğunu ve yeni sezonda borçlu çiftçilerden alacaklarını tahsil etmek için hukuki haklarını kullanacaklarını vurgulayan Karagüzel, borçlu çiftçilere elektrik verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, DEPSAŞ Enerji'nin yılda ortalama 290 bin sözleşme gerçekleştirdiğini ve mobil uygulamalarıyla abonelere ödeme kolaylıkları sunduğunu dile getirdi.