Altın ve döviz piyasalarının önde gelen analistlerinden İslam Memiş, 2024 yılı için gram altın ve diğer yatırım araçlarıyla ilgili beklentilerini paylaştı. Analist, yatırımcılara hitap ederek belirli bir seviyenin altına düşmeyeceğini öne sürdüğü gram altın hakkında bilgi verdi.

İslam Memiş  açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;  

"Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde satıcılı. 7800 puana kadar problem yok. Oradan tekrar 8000 puan üzerine atmasını bekliyorum. 8050 direncini takip edeceğim. Kısa vadeli yatırım yapanlar, acil parası için piyasaya girenler için psikolojik anlamda problem var ama orta ve uzun vadede kazanmaya devam edecekler.

2024 yılının ilk çeyreğinde yabancı yatırımcıların tekrar girişi ile hem dolar hem TL bazlı borsada pozitif beklentim devam ediyor.

Sepetimizde borsa var. 7500 puandan alım yapmıştık. Geçen hafta da giriş yapmıştık, beklemeye devam ediyoruz.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Dolar TL kuru 29 üzerine yerleşti. Yukarı yönlü ataklar beklemeye devam ediyoruz. 29.06 görüldü. Yukarı yönlü hareketlerine devam edecek. Dolar endeksindeki toparlanma pariteyi pozitif destekleyebilir."

Memiş, özellikle altın yatırımcılarına hitap ederek, gram altının belirli bir seviyenin altına düşmeyeceğini iddia etti ve yatırımcılara bu durumu değerlendirmelerini önerdi.