Mustafa Kalaycı'dan Önemli Açıklamalar

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM'de yaptığı açıklamada, kamuda aynı işi yapan fakat farklı statülerde bulunan işçilerin özlük haklarındaki farklılıkların çalışma motivasyonu ve barışını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Kalaycı, "Kamuda asli işlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması gerekmektedir" dedi.

Sözleşmeli Personel İstihdamında Yeni Düzenlemeler

Öğrenci Öğretmenini Bıçakladı! Elektronik Sigara Tartışması Kanlı Saldırıya Döndü Öğrenci Öğretmenini Bıçakladı! Elektronik Sigara Tartışması Kanlı Saldırıya Döndü

Kalaycı, bu yıl yapılan düzenlemeyle sözleşmeli personel istihdamında 3+1 sisteminin genel uygulama hâline getirildiğini, çok sayıda sözleşmeli personelin kadroya alındığını belirtti. Bununla birlikte, hâlâ kadro bekleyen taşeron işçilere de dikkat çekti.

Kadro Talebi ve İstihdam Karmaşasına Çözüm Çağrısı

MHP'li vekil, kamuda ehliyet ve liyakati esas alacak, statü ve istihdam karmaşasını giderecek, ücret adaletini sağlayacak ve topluma kaliteli hizmet sunan bir kamu personel sistemi oluşturulmasının gerekliliğini dile getirdi.

Kadro İçin Çözüm Beklentisi

Kalaycı, taşeron işçilere kadro konusunda artık bir çözümün gerekli olduğunu ve bu konuda adımların atılması gerektiğini ifade etti.