Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Türkiye ekonomisi üzerine önemli tespitlerde bulundu ve doların kuru hakkında öngörülerde bulundu. Babuşcu'nun açıklamalarına göre, dolar kurunda yaşanacak gelişmelerle ilgili önemli noktalar ortaya çıktı.

Babuşcu, Merkez Bankası'nın faiz politikasına dair geniş perspektifte değerlendirmelerde bulunarak, "2024 yılının ilk 3 ayında Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapacağını düşünmüyorum. Yerel seçimlerin ardından faiz politikasında nasıl bir yönelim izleneceği belirlenecek" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türkiye'ye IMF'nin gelme ihtimali hakkında da değerlendirmelerde bulunan Babuşcu, Cumhurbaşkanı'nın IMF ile çalışmayacağına inandığını ifade etti. IMF ile çalışma ihtimalini düşük gören Babuşcu, "20 yıldır buna sürekli olarak ve çok net şekilde karşı çıktı. Böyle bir politika değişikliğini olası görmüyorum" dedi.

Dolar kuruna dair tahminlerde de bulunan Babuşcu, "Dolar kuru bu yılı 30 TL'de tamamlayabilir. Ancak 2024 yılında yükselişe geçeceğini öngörüyorum. Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar adım adım yükselecek. 2024 Mart sonunda dolar kurunu 33 TL olarak tahmin ediyorum. Ancak sonrasında neler olacağını konuşmak için henüz erken" şeklinde görüş bildirdi.