Kamudanhaber- Özel Haber

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi daha önceki yıllarda aldığı eylem kararlarını 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için de geçerli olmak üzere 08.09.2023 tarihinde güncelledi. Ancak ilginç bir şekilde kararların alınmasının üzerinden 9 gün geçmesine rağmen alınan kararların kamuoyuyla paylaşılmadığı görüldü.

Eğitim-Bir-Sen’in önceki yıllarda tek tipleştirmeye ve antidemokratik uygulamalara karşıyız mesajlarıyla aldığı; Serbest Kıyafet Eylem Kararı, Nöbet Eylem Kararı, Mesai Dışı Zorunlu Mesleki Çalışmalara Karşı Eylem Kararı ve Zorunlu Görevlendirmelere Karşı Eylem Kararlarını 08.09.2023 tarihinde güncellediği bilgisine ulaştık. Ancak tüm çabalarımıza rağmen bu maddelerden Serbest Kıyafet Eylem Kararının belgesine ulaşamadık. Muhtemelen karar alınmıştır. Ancak karara uymak isteyen sendika üyeleri, kararın örneğine sendikanın web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşamadıklarını belirtiyorlar.

Bakan Yusuf Tekin’in “Öğretmenlere önlüğü teşvik edeceğiz.” açıklamasından sonra Serbest Kıyafet Eylem Kararını da yenilediği öne sürülen Eğitim-Bir-Sen’in bu kararını sendika üyelerinin erişimine açıp açmayacağı merak konusu oldu. Bu sene Serbest Kıyafet Eylem Kararı alınmadıysa durum farklı tabii.

İşte Eğitim-Bir-Sen’in erişebildiğimiz eylem kararlarını içeren karar defterinin 437, 438 ve 440’ncı sayfaları (Kararın 439 Nolu sayfasına ulaşamadık. İlgili karar, ulaşamadığımız 439 Nolu sayfada olabilir. Ulaşınca yayınlayacağız.)

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı