Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere ABD'ye geldi. Erdoğan, New York'ta bulunan Türkevi önünde büyük bir sevgi ve ilgi gösterisiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak Türkiye saatiyle 00.25'te New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na indi. Havalimanında Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Türkevi'ne doğru yola çıktı.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Türkevi'nin önünde ise kalabalık bir grup saatler önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için toplandı. Erdoğan, Türkevi önünde büyük bir sevgi ve ilgi gösterisiyle karşılandı. Vatandaşlarla selamlaşan, fotoğraf çektiren ve kısa süreli sohbetler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı, ziyaret ettiği Türkevi'nde ABD ziyareti kapsamında gerçekleştireceği BM Genel Kurulu'na hitap gibi önemli etkinlikler için hazırlıklara devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması, "Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi" temasıyla gerçekleşecek. ABD temaslarını 20 Eylül'de tamamlaması beklenen Erdoğan'ın New York'taki ziyaretinde, mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmelerin yanı sıra, ABD'de ikamet eden vatandaşlar, iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun çeşitli kesimlerinden kanaat önderleri ile de bir araya gelmesi planlanıyor.