Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), dünyada gıda fiyatlarının Şubat ayında da düşüşünü sürdürdüğünü açıkladı. Bu, art arda kaydedilen yedinci aylık düşüş olarak kayıtlara geçti, özellikle tahıl fiyatlarındaki hızlı gerileme sayesinde şeker ve et fiyatlarındaki artışlara rağmen düşüş eğilimi devam etti. FAO'nun dünya gıda fiyatları endeksi, ocak ayındaki 118.2 seviyesinden Şubat ayında 117.3'e geriledi.

Uzman isim açıkladı; Memurlara refah payı gelecek mi? Uzman isim açıkladı; Memurlara refah payı gelecek mi?

Türkiye'de Gıda Fiyatlarındaki Artış

Yerel olarak Türkiye'de ise gıda fiyatlarında belirgin bir artış eğilimi gözlemleniyor. Artış, her geçen gün biraz daha kendini hissettirirken, yüksek enflasyon ve büyük şirketlerin fırsatçılık yapması gibi nedenlerle açıklanıyor. Durum, küresel düşüş trendinin aksine, Türkiye'deki tüketici üzerinde ekonomik baskı yaratıyor.

Dünya gıda fiyatlarındaki düşüş eğilimi, birçok ülke için olumlu bir haberken, Türkiye'nin bu genel eğilimin dışında kalması dikkat çekici. Tahıl fiyatlarındaki düşüş küresel pazarlarda besin maddelerine erişimi kolaylaştırırken, yerel faktörler Türkiye'de fiyat artışlarının önemli bir sorun olarak kalmasına neden oluyor.