Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

İçişleri Bakanlığı, 2025 itibarıyla değişiklik yapılmayan B sınıfı eski ehliyetlerle trafiğe çıkılması halinde ciddi cezaların uygulanacağını duyurdu. Bu kapsamda, ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği belirtilirken, işlem süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylar şu şekilde:

  • İnternet aracılığıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu alınarak, ehliyetinizi yenilemek mümkündür. Bu işlem sadece birkaç dakika sürmektedir.

  • Ehliyet yenileme işlemi için randevu almanız ve gerekli belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Yenileme ücreti olarak sadece 15 TL talep edilmektedir.

  • 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan tüm ehliyetlerin yenilenmesi zorunludur. Bu değişikliğe uymayanlar için ise 13 bin liralık trafik cezası uygulanacaktır.

Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler:

  1. Kimlik kartı veya pasaport
  2. Güncel biometrik fotoğraf
  3. Geçerli bir sağlık raporu
  4. Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)
  5. Mevcut ehliyet
  6. Adli sicil kaydı
  7. Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Unutmayın, eski tip ehliyetlerle 2024 sonrası trafikte yakalanmanın cezası oldukça yüksek ve bu cezaların ilerleyen yıllarda daha da artması beklenmektedir.