Son dönemde hızlı bir yükseliş gösteren altın, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl için faiz indirimi sinyali vermesinin ardından rekor tazeledi. Gram fiyatı 2.230 lira ile ons fiyatı ise 2.169 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altın, yükseliş trendini sürdürerek rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

FED Bu Yıl Faiz İndirimine Gidecek

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl faiz indirimi sinyali vermesi, altının hızlı yükselişini tetikledi. Bu hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı açıklamalarda Powell, bu yıl faiz indirimine gideceklerini belirtmişti. Faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini vurgulayan Powell, "bu yılın bir noktasında" bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını ifade etmişti.

Gram ve Ons Altından Çifte Rekor

Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı

Powell'ın açıklamalarıyla birlikte altının ons fiyatı 2.169 dolarla, gram fiyatı ise 2.230 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Gözler Kritik İki Veride

Altındaki yükseliş devam ederken, piyasalar ABD tarım dışı istihdam verisi ve Fitch'in Türkiye için not değerlendirmesine odaklandı. Özellikle ABD'den gelecek istihdam verisi, altının yönü üzerinde belirleyici olacak.