Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı son açıklamasıyla, Kovid-19'un hala ciddi bir küresel sağlık tehdidi olduğunu söyledi. DSÖ pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove'nin yaptığı açıklamada, hastalığın küresel ölçekte yüksek risk oluşturduğu dile getirildi.

Kovid-19'un Gerçek Etkisi: Raporlardan Daha Yüksek

Meteoroloji'den 15 ile 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor Meteoroloji'den 15 ile 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Van Kerkhove, vaka sayıları üzerinden yapılan raporlamaların Kovid-19'un gerçek etkisini yansıtmada yetersiz kaldığını belirtti. Dünya genelinde hastalığın yayılma hızının bildirilenlerin 19 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. 

covid-shutterstock_16_9_1661762842

Aylık Ölüm ve Hastaneye Yatışlarda Artış

DSÖ'nün paylaştığı verilere göre, aylık bazda Kovid-19 kaynaklı ölümlerde ve hastaneye yatışlarda dikkat çekici bir artış yaşandı. Van Kerkhove, aylık 10 bin kişinin Kovid-19'dan öldüğünü ve bu verilerin sadece 50 ülkeden toplandığını ifade etti. Özellikle aralık ayında bir önceki aya kıyasla hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakımdaki hasta sayısında ise yüzde 62'lik bir artış gözlemlendi.