Dominik Cumhuriyeti, iş dünyasında yeni bir döneme adım atıyor. Ülkedeki şirketler, Şubat ayından itibaren haftada dört gün çalışma uygulamasını deneyecekler. Bu pilot uygulama, ülkeyi bu uygulamayı deneyen ilk Karayip ülkesi yapacak.

Çalışma Saatlerinde Azalma, Maaşlarda Değişiklik Yok

Dominik Cumhuriyeti hükümeti tarafından duyurulan bu yeni düzenleme, çalışanların haftalık çalışma saatlerini 44'ten 36'ya indiriyor. Önemli nokta ise, çalışanların bu süreçte aynı maaşları almaya devam edecekleri. Bu çalışma model iile çalışanların iş-yaşam dengesini iyileştirmeyi ve aynı zamanda verimliliklerini artırmayı hedeflenecek.

İnsan Sağlığı ve Refahına Öncelik Veriliyor

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Çalışma Bakanı Luis Miguel de Camps, yeni uygulamanın insan sağlığı ve refahına öncelik verdiğini ve sürdürülebilir, çevre dostu verimliliği teşvik ettiğini vurguladı. Ayrıca, ülkedeki bir üniversite, bu dört günlük çalışma uygulamasının çalışan sağlığı üzerindeki etkilerini incelemekle görevlendirildi.

Türkiye Haftada 4 Gün Çalışma Modelini Deneyecek Mi?

Türkiye'de ise konuyla ilgili resmi bir çalışma yürütülmezken, bazı özel şirketler pandemi sonrası haftada 4 gün çalışma modelini uygulamaya koydular. Zaman içersinde uygulamanın genele yayılması bekleniyor.