Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul merkezli Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Hakkari'de gerçekleştirilen "sahte ses" operasyonları sonucunda, örgütlü nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen 62 şüpheli yakalandı. Operasyon, sosyal medya platformlarında sahte ilanlar veren ve kendilerini banka çalışanları olarak tanıtan bu şüphelilere karşı gerçekleştirildi.

Dolandırıcılar, sahte ilanlar aracılığıyla vatandaşları banka ya da kredi kurumu çalışanı olarak tanıttılar ve düşük faizli kredi teklif ederek kimlik ve iletişim bilgilerini ele geçirmeye çalıştılar. Örgüt, vatandaşları aldatıcı yöntemlerle banka tarafından gönderilen SMS şifrelerini temin ederek mobil bankacılık hesaplarına sızdılar ve mağdurların hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktardılar. Bu yöntemle örgüt, milyonlarca lira haksız kazanç elde etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısıyla ilgili açıklamasında, "Dolandırıcılara, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağımızı" vurgulayarak operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Operasyon sonucunda 42 şüpheli tutuklanırken, 12 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. İçişleri Bakanı, aziz milletin duaları ve destekleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.