Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı," Resmi Gazete'de yayımlandı ve kredi kartı kullanımı ile nakit çekimde önemli değişikliklere işaret ediyor.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Programda, enflasyon ve para politikası alanlarında yeni tedbirlerin yanı sıra ekonomiye yönelik bir dizi önemli düzenleme bulunuyor.

Kredi kartı kullanımı ile nakit çekimde taksit sayısı sınırlanacak. Bu değişiklik, tüketici harcamalarındaki artışı kontrol altına almayı hedefliyor.

Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi Ankara'da Suç Örgütü Soruşturması: 3 Emniyet Müdürüne Tutuklama Talebi

Kira ve konut fiyatlarının gelişmeleri gözetilerek konut arzı hızla artırılacak ve yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek.

Depremin konut stokuna etkisini azaltmak amacıyla yeni konut projeleri geliştirilmesi planlanıyor.

Konut ve iş yeri kiraları ile ikinci el araç satışları için dijital kayıt sistemi kurulacak, böylece bu alanlarda daha fazla şeffaflık sağlanacak.

Kamuya taşıt alımında yerli üretim ve çevreci araçlara öncelik verilmesi planlanıyor.

Ayrıca, 25 yaşın altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmalarını teşvik edecek önlemler geliştirilecek.

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, ekonomik büyüklükler ve hedeflerin de yer aldığı kapsamlı bir plan sunuyor. Programa göre, ekonominin büyüme tahmini yüzde 4.4 olarak belirlenirken, enflasyon hedeflerinin düşürülmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, cari işlemler açığının düşürülmesi ve ihracatın artırılması da programın öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede, ithalatın kontrol altında tutulması ve dış ticaret açığının azaltılması amaçlanıyor.

Tüm bu önlemler, 2024 yılına yönelik ekonomik istikrar ve büyüme hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor ve ekonomik gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir referans noktası olacak.