İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çiftinin evindeki yabancı uyruklu çalışan ve akrabasını sınır dışı etme kararı aldı.

Polis ekipleri, sosyal medya paylaşımları üzerine harekete geçerek, Özbekistan uyruklu Shaklo Khaydarova'nın evde çalıştığı ve ikamet izninin sona erdiğini, aynı zamanda Nargiza Khaydarova'nın da kaçak durumda olduğunu tespit etti. Nargiza Khaydarova'nın ülkeye yaklaşık 10 ay önce turist vizesi ile girdiği belirlendi.

Gözaltına alınan Shaklo Khaydarova ve Nargiza Khaydarova'nın, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği bildirildi.

Uçak bileti tavan fiyatına zam geldi Uçak bileti tavan fiyatına zam geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu operasyonun suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini ve ilgili kanunlara aykırı hareket edenlerin karşısında hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği belirtildi.