İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait iş yerlerinde yapılan aramalar sona erdi. Ataşehir'de bulunan iş yerinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda belgeye ve bazı cihazlara el konuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhaliflik" suçlarından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Soruşturma kapsamında, Polat çiftine ait 15 şirkete yönelik arama, el koyma ve inceleme kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile vergi müfettişleri, şirketlerdeki aramalara başladılar.

Aramalarda, şirketlerde bulunan dijital materyaller ve defterler titizlikle inceleniyor ve el konulan materyaller emniyete götürülüyor. Ayrıca, Dilan Polat ve Engin Polat'ın cep telefonları da incelenmek üzere el konuldu.

Çiftin avukatı Vahit Kaya, konu hakkında gizlilik kararı olduğunu ve müvekkillerinin gözaltına alınmadığını belirtti. Ekiplerin evrakları incelediğini ve avukat olarak işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Bu gelişmelerin yanı sıra Beşiktaş ve Fatih'teki iş yerlerinde de benzer incelemeler tamamlandı ve polis ekipleri bu iş yerlerinden belgelerle ayrıldılar.