Dilan Polat ve Engin Polat şirketlerine yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Şirketlere ait 1 milyon 800 bin lira paranın bir bayiden Kübra Doğan adına aktarıldığı bilgisi üzerine Ankara'da da operasyonlar başladı. Bu operasyonlar sonucunda gözaltı sayısı 24'e yükseldi, ve 8 kişinin ifadesi alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Dilan ve Engin Polat'ın şirketlerine düzenlenen operasyonda toplam 30 şüpheliden 18'i daha önce yakalanmıştı. Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz ve Gürsel Yılmaz'ın ise teslim olduğu öğrenildi. Dosya kapsamında gözaltına alınanların sayısı 21'e ulaştı. Engin Polat'ın anneannesi ise daha önce serbest bırakılmıştı.

Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı

Operasyonlarda yeni bir aşama yaşandı, çünkü bir bankadan Dilan Polat'a ait şirketin ortaklarından Mustafa Özalp, Dilan Polat'a ait şirketin ortaklarından Kübra Doğan'ın hesabına 1 milyon 800 bin lira aktardı. Banka personelinin bu işlemi fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi. Polis, Mustafa Özalp ve Kübra Doğan'ın Dilan Polat'a ait bir şirketin ortakları olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine savcılığa bilgi verildi ve savcılık kararıyla paraya el konuldu. Mustafa Özalp, Kübra Doğan ve şirketin diğer ortakları Gözde ve İsmail Bilgiç çifti de gözaltına alındı.

Ayrıca, gözaltına alınan 8 şüphelinin ifadelerinin alındığı ve Dilan Polat ile Engin Polat'ın ifadelerine bu akşam saatlerinde geçilmesinin beklendiği aktarıldı.