İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün yaptığı kamuoyu duyurusunda 

"Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY! Gazze, Samsun'da Değil ALİ BEY!

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 22/10/2023 "

ifadelerini kullandı.

Dilan Polat iş hayatına doğum fotoğrafçılığı ile başladı ve birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yaptı. Daha sonra ise ablası ile birlikte güzellik merkezi açtı ve yakaladığı başarı ardından şube sayısını çoğalttı. Genç yaşta bir evlilik yapan Dilan Polat'ın 2 çocuğu var.

Dilan Polat olayının çıkış noktası ise Polat'a ait güzellik merkezine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı yapılmış ve işletmede maddi hasar meydana gelmişti. Olayın ardından birer gün arayla da Engin Polat'ın güzellik merkezine peş peşe 2 silahlı saldırı düzenlendi. İki saldırıda da yaralanan olmamıştı.

Konuyla alakalı yeni gelişmeler devam ediyor ve araştırdıkça olay daha da derinleşiyor. Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceğine yer verildi. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu da belirtilmişti.

Dilan Polat'ın iddialar üzerine ilk hamlesini yaparak instagram hesabını kapatması instagram üzerinden ünlenen ve para kazanan ünlünün dikkatleri daha fazla üzerine çekmesine sebep oldu.