Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftaya girerken, genel kurulda emeklilere tek seferlik sağlanacak 5000 TL'lik ikramiye ödemesinin de aralarında bulunduğu bir dizi yasa teklifi ile oldukça yoğun bir gündeme sahip. Bu kapsamlı kanun teklifi, aynı zamanda konutların turizm amaçlı kiralanması için gerekli izin belgelerinin alınmasını da düzenliyor.

İkramiyeler ne zaman hesaplarda?

Emeklilere yönelik bu özel ikramiyenin kasım ayının ilk yarısında ilgili kişilerin banka hesaplarına yatırılması öngörülüyor. 

Bütçe mesaisi başlıyor

Bu hafta içinde, Plan ve Bütçe Komisyonu da yoğun bir çalışma programına sahip. Komisyon, 12. Kalkınma Planı üzerinde görüş alışverişinde bulunacak, ayrıca 26 Ekim Perşembe günü 2024 yılı genel bütçesi üzerinde tartışmalara başlayacak. Bütçe görüşmeleri, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay'ın bütçelerinin de ele alınacağı 27 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek.

Kentsel dönüşümde yeni adımlar

Kentsel dönüşüme yönelik yeni düzenlemeler, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun gündeminde yer alacak. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine yönelik kanun teklifinde, özellikle deprem bölgelerinde yıkım kararı verilen yapılarla ilgili yargı süreçlerini hızlandıracak düzenlemeler bulunuyor.

Riskli yapı tespiti kolaylaşıyor

Yeni teklif, riskli yapı tespitlerinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya ilgili idareler tarafından daha kolay yapılabilmesine olanak tanıyacak. Teklif, bazı mülk sahiplerinin veya kiracıların engel oluşturduğu durumlarda, gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin devreye girerek kapalı kapıların veya alanların açılmasına izin veren düzenlemeleri içeriyor.