Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi"ne ilişkin "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından soruşturma başlatıldığını ve 42 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün DEM Parti tarafından 'Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi' adı altında Diyarbakır'da organize edilen toplantı ile ilgili 'suç ve suçluyu övme', 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin kongresi ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yaptığı açıklamada soruşturmanın devam ettiğini belirtti.