Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Bu operasyonların kapsamında, darbeye katılma ihtimali bulunan birçok kişi gözaltına alındı. İlgili bilgiler, 110 asker ve bürokratın gözaltına alındığını işaret ediyor. Kırgızistan medyası, operasyonun fotoğraflarını paylaştı ve ülkedeki bir grup kişinin Caparov yönetimini devirmek için hazırlık yaptığına dair haberler aktarıldı.

Kırgızistan'ın Karışık Siyasi Geçmişi

Kırgızistan, sıklıkla darbe girişimleri ve halk hareketlerine sahne oluyor. 2021 yılında da, darbe planı yaptığından şüphelenilen Kırgızistan Milletvekili Baktıbek Cetigenov gözaltına alınmıştı.

İktidarın Hedefindeki Gizli Anlaşma

Cetigenov ve El Intımagı Derneği Başkanı Askat Temraliyev'in, başkent Bişkek'te protesto eylemleri için gizli bir anlaşma yaptıkları iddia edilmişti. Bu protestoların, Cetigenov'un iktidarı devirme planının bir parçası olduğu ortaya çıktı ve sonrasında Cetigenov gözaltına alınıp tutuklandı. Bu durum, ülkedeki politik gerilimin ne denli yoğun olduğunu bir kez daha gösterdi.