Halkbank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yönelik olarak yeni bir konut kredisi paketi duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen müşterilere 3.000.000 TL limitli ve 10 yıl vadeli bir konut kredisi sunulacak. Kredi paketinin dikkat çeken bir özelliği ise düşük faiz oranı oldu. Halkbank, bu konut kredisi paketinde yüzde 0.79 faiz oranıyla hizmet verecek.

Açıklamada belirtilen bilgilere göre, Halkbank'ın devlet destekli konut kredisi paketi, "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören projeler için sunulacak. Bu kapsamda kredi kullanacak olan hak sahipleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan faiz desteğinden faydalanabilecekler. Ancak faiz desteğinden yararlanabilmek için gayrimenkulün "Riskli Alan"da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün "Riskli Yapı" olduğunun teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekiyor.

Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması

Halkbank'ın kentsel dönüşüm konut kredisi paketinde faiz desteğiyle kullandırılacak kredi tutarı en fazla 1.250.000 TL olacak. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 1.250.000 TL'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000 TL olabilecek.

Normal konut kredisi faiz oranı yüzde 1.49 olan Halkbank, kentsel dönüşüm konut kredisi paketi için yüzde 0.70 devlet desteği ile yüzde 0.79 faiz oranı uygulayacak.

Halkbank'ın sunduğu bu yeni konut kredisi paketiyle, müşterilerin uygun faiz oranları ve uzun vade imkanlarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Konut kredisi talebinde bulunan müşteriler, Halkbank şubelerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler.