Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama, "Kutsal metinleri ve diğer dini sembolleri yakmak, başkalarının dinine saygısızlıkta bulunan utanç verici bir eylemdir" ifadeleri ile başladı. Bakanlık, bu türden provokatif eylemlerin, insanları üzerek farklı din ve kültürler arasında ayrım yarattığını belirtti.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Danimarka'nın din özgürlüğüne sahip bir ülke olduğu ve birçok Danimarka vatandaşının Müslüman olduğu hatırlatıldı. Bu vatandaşların Danimarka toplumunun değerli bir parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada, ifade ve toplanma özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği de alt çizildi.

Danimarka'da İslam Karşıtı Eylemler ve Danske Patrioter Grubu

Danimarka'nın İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi kenar grubu "Danske Patrioter", son günlerde dikkat çeken aksiyonlarıyla gündeme geliyor. Grup, son eylemini Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde gerçekleştirerek Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişlerdi.