Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Aden Körfezi'nde kaçırılan geminin içinde, Türk denizcilerin bulunduğu bildirildi. Gemi yaklaşık olarak 15 saat sonra kurtarıldı

Aden Körfezi, Yemen açıklarında iletişim sağlanamayan ve kaçırıldığı tespit edilen Central Park şirketine ait olan tanker ve personel, yaklaşık olarak 15 saat sonra ulaşım sağlandı ve kurtarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk denizcileri Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel’in görev aldığı kimyasal tankerin güvende ve sağlam olduğunu ifade ettiler. 

Yemen açıklarında içlerinde 2 Türk mürettebatın da yer aldığı İsrail bağlantısı olan gemi kaçırıldı. 
 

Denizcilik Genel Müdürlüğü dün akşam saatleri sıralarında  Zodiac Maritime firmasına ait Central Park adlı kimyasal tankerin, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyrini sürdürürken sabah saatlerinden bu yana iletişim sağlanamadığı ve kaçırıldığını düşündüğünü belirtmişti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yapmış olduğu bildiride, "Aden Körfezi'nde iletişim sağlanamayan Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir” diyerek bilgi verdi.

ABD GÜÇLERİ: KAÇAN 5 KİŞİ YAKALANDI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya ilişkin, "M/V Central Park" isimli ticari yük gemisinin dün Aden Körfezi'ndeki korsanlıkla mücadelede görevli ekiplerine yardım çağrısında bulundu.

ABD Donanmasına bağlı "USS Mason (DDG 87)" adlı destroyerin Central Park'ın yardım çağrısına yanıt verdiği ve geminin serbest bırakılmasını talebinde bulunduğu duyurunun ardına gemiye çıkmış olan silahlı 5 şüphelinin küçük bir tekneyle yardımıyla kaçmaya yeltendikleri ifade edildi.

Bahsi geçen silahlı şahısların USS Mason destroyeri tarafılarında yakalandığı duyurulan, Central Park gemisi ve mürettebatının güvende olduklarını bildirildi.

FÜZELER, GEMİYE 10 MİL UZAKLIKTA DÜŞTÜ

Yemen'deki Husilerin sorumluluğunda olan alandan ise 01.41 civarında USS Mason ve Central Park gemilerinin olduğu kısıma 2 balistik füzenin ateşlendiği duyuruldu, atılan balistik füzelerin gemilerden 10 mil uzaklıkta Aden Körfezi'ne düşmüş olduğu bildirildi.

İsrailli Zodiac Maritime Şirketine ait "Central Park" isimli ticari gemi 22 kişilik mürettebattan oluşuyordu. Geminin sahibi olan şirketin yaptığı metinde tankerin fosforik asit yüklü olduğu söylenildi.