Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, her sene 81 ilde toplam 100 bin yeni sosyal konut inşa edilmesi planlanıyor. 2028 yılına kadar toplamda 500 bin sosyal konutun tamamlanması hedefleniyor. Bu konutlar, uygun taksit seçenekleri ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlayacak. Başvuruların 2024 yılında alınmaya başlanması ve aylık ödemelerin ortalama 6 bin lira olması bekleniyor.

Kiralık sosyal konutlar geliyor

Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz' Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile birlikte, kiralık ev arayan dar gelirli vatandaşlar için de sevindirici haberler verildi. Devlet ve özel sektör işbirliği ile hayata geçirilecek olan kiralık sosyal konut projesi, vatandaşların gelir seviyelerine uygun fiyatlarla ev kiralamalarını sağlayacak. Kiralık sosyal konutların aylık kira bedellerinin 4-5 bin lira arasında olması planlanıyor.

Uygun faizli konut kredileri yakında

Ev almayı planlayan vatandaşlar için de müjdeli haberler var. İlk defa ev alacak olanlara yönelik 1.20 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi imkanı sunulacak. 12. Kalkınma Planı'nın TBMM'den geçmesinin ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) karar vermesi ve konut kredisi başvurularının başlaması bekleniyor.