Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de yaptığı açıklamada asgari ücret ve memur zammı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yılmaz, geçen yıl yüzde 107 artırılan asgari ücretin vergiden muaf tutulduğunu hatırlatarak, bu yıl için yapılacak müzakerelerde işletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı

Yılmaz'ın asgari ücret ve memur zammı ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

"Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücreti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur."

Ayrıca, memur ve emeklilere yönelik zam oranlarıyla ilgili de bilgi veren Yılmaz, memur ve memur emeklileri için yüzde 50 civarında bir artış öngördüklerini ifade etti. İşçi emeklileri içinse farklı şartlar olduğunu belirterek, farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu bir yaklaşım sergileneceğini vurguladı.