İtalya Serie A'da Inter formasıyla şampiyonluk yaşayan A Milli Takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. TRT Spor'a konuşan deneyimli futbolcu, yurt dışında büyük ilgi gördüğünü ancak Türkiye'de haksız yere eleştirildiğini belirtti.

Hakan Çalhanoğlu, Inter'deki başarılı performansına değinerek, "Bir rüya gerçekleşti. 7 yıl sonra ilk defa şampiyonluğu kazandığım için çok mutluyum. Uzun süredir bekliyordum bu kupayı. Takım olarak, tüm Inter ailesi olarak bizim için çok önemliydi bu sene. İkinci yıldızı göğsümüze taktığımız için çok mutluyuz" dedi. Çalhanoğlu, 20 numarayı seçmesinin 20. şampiyonluğu kutlamakla ilgili olduğunu ve bir Türk oyuncu olarak İtalya'da en fazla maça çıkan oyuncu olduğunu vurguladı.

Arda Güler, Yunus Akgün ve Kenan Yıldız'ın bu sezon kupa kazandıklarını belirten Çalhanoğlu, "Şampiyonlar Ligi finalinde iki Türk oyuncu, Salih Özcan ve Arda Güler, karşılaşacak. Birisi kupayı kaldıracak. İyi olan kazansın. İkisi de kardeşimiz. Bizde hiçbir zaman kıskançlık yoktur. İkisine de gönülden başarılar diliyorum" dedi.

Çalhanoğlu, üçüncü Avrupa Şampiyonası'nı oynayacağını belirterek, "İlk iki turnuva pek iyi geçmedi. İnşallah üçüncüsü en iyisi olur. Takım arkadaşlarımla beraber bir şeyleri kanıtlamak istiyoruz. Çok çalışmamız gerekiyor. Milletimizi mutlu etmek istiyoruz" dedi. Hedefinin Milli Takım'da başarı elde etmek ve kupayı kaldırmak olduğunu ifade etti.

Yurt dışında gördüğü ilgiye karşın Türkiye'de dışlanmış hissettiğini söyleyen Çalhanoğlu, "Bizim milletimiz hala kafalarında eski Hakan'ı düşünüyor. Yurt dışında oynuyorum, burada bana herkes sahip çıkıyor. Kendi ülkeme geldiğim zaman dışlanmış gibi hissediyorum. Kendi milletinden negatif eleştiri geldiği zaman insan üzülüyor" dedi. Milli Takım tercihini zoru seçerek yaptığını ve Türkiye'yi çok sevdiğini vurguladı.

Asansör Boşluğuna Düşen Çocuğun Ölümünde İtfaiye Personeline Soruşturma Asansör Boşluğuna Düşen Çocuğun Ölümünde İtfaiye Personeline Soruşturma

Türkiye'de oynamak istememesiyle ilgili açıklamalarına da değinen Çalhanoğlu, "Türkiye'ye gelmek istemiyorum gibi yorumlarım çıkmıştı. Ben küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım. Bu şartlarda gelmeyi düşünmediğimi söyledim. Her zaman yüksek seviyede oynamak istediğimi açıkladım ama milletimiz yanlış anladı ya da istedikleri gibi anladılar" dedi.