Dün yaptığı açıklamada  ''Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah gereken adımları yılsonuna kadar atacağız'' diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından CNN Türk ekranlarına konuk olan AK Parti Grup Başkanı Güler'in verdiği detaylar dikkat çekti.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Temmuz ayında maaşlara yapılan düzenlemenin emeklileri memnun etmediğini söyleyen AK Parti'li isim, emekli maaşlarına artış yapılması gerektiğini söyledi. Gerekli bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz ettiklerini söyleyen Abdullah Güler, düzenlemenin gerekli çalışma neticesinde ortaya çıkacağını söyledi:

"Emeklilerimizle bir araya geldik. Temmuz ayında yapmış olduğumuz enflasyon farkı ve ek ilave zam noktasında emeklilerimizin beklenildiği kadar karşılık bulmadığını gördük. Bu zam yeterli değil bizim şu an. Karşılaştığımız hayat pahalılığı noktasında ücretlerin artırılması ve ilave zam noktasında beklentileri ifade ettiler. Biz cumhurbaşkanına arz ediyoruz. Titiz bir çalışma yürütmemiz gerekiyor.

Toplamda 104 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıyayız. Hem bunu ödeyeceğiz hem çalışanlarımızın, emeklilerimizin maaş ve ücretleri noktasında beklentiyi karşılayacak bir artışı da yapmamız gerekiyor.

Ekim ayı içerisinde bir şey demek mümkün değil, o zamana yetişir mi? Bütçe imkanlarında ödenebilecek bir imkan doğar mı? Neticeler ortaya çıkmadan bir şey diyemez. İnşallah ekimde, kasımda çıksın. Bu ekim olur, kasım olur, aralık başı mı olur? Çalışma neticelendikten sonra ortaya çıkacaktır."