Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Millet İttifakı'nın son seçimde oluşturduğu 6'lı masayı hatırlatarak, Cumhurbaşkanı seçiminde aranan yüzde 50+1 şartının siyasi partileri yanlış yollara sevk ettiğini ifade etti. Erdoğan, en fazla oyu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmesini önerdi.

Cumhurbaşkanı, sistemin değişmesi konusunda aynı fikirde olduğunu belirterek, "İsabetli olur." yanıtını verdi. Yüzde 50+1 şartının değişmesiyle ilgili olarak çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesinin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin daha seri olacağını ifade etti. Ayrıca, bu değişikliğin siyasi partileri uğraştırmayacağını ve yanlış yollara sevk etmeyeceğini belirtti.

Celal Şengör'den Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye O Ülke İle Birleşecek Bundan Kaçış Yok Celal Şengör'den Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye O Ülke İle Birleşecek Bundan Kaçış Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa vurgusu yaparak, "Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız. Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasayı Türkiye’ye kazandırmak, ulaşmayı arzu ettiğimiz en önemli hedeflerimizden biri." dedi.