Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz pazar İstanbul merkezli bazı büyükşehirler ve illerle ilgili açıklamaları yaptıklarını belirterek, bu hafta pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve diğer illerin açıklamalarını yapacaklarını söyledi. Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıda, Cumhur İttifakı olarak yaptıkları çalışmaları değerlendireceklerini belirtti.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak gayet samimi bir havada çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Neler yapabiliriz" sorusu üzerinde durduklarını ve MHP'nin Manisa ve Mersin'de büyükşehir olarak çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Diğer büyükşehirlerde de Cumhur İttifakı olarak kararlı bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini belirten Erdoğan, seçimlerde Cumhur İttifakı'nın başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

Ayrıca, Erdoğan, uluslararası alanda yaşanan gelişmelere de değinerek, Amerika'nın İran'a yönelik orantısız güç kullanımını eleştirdi. İran'ın bu duruma karşı nasıl bir tutum alacağını izleyeceklerini belirten Erdoğan, İsrail'e açılan soykırım davasında verdikleri belgelerle İsrail'in mahkum olacağını ve Başbakan Netanyahu'nun kaçacak bir deliği olmadığını söyledi.