Kathimerini gazetesine konuşan Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan arasındaki farklılıkların diyalog ve karşılıklı iyi niyetle çözülebileceğine inandığını belirtti. İki ülke lideri, geçen temmuzda başlayan görüşmeler ve güven arttırıcı önlemlerle ilişkilerde olumlu bir atmosfer oluşturma konusunda anlaşmıştı.

Erdoğan, Atina'daki beşinci Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılacaklarını ve bu platformun, ekonomi, ulaştırma, enerji ve göç gibi sektörlerde işbirliğini geliştirmek için bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği desteğine ihtiyaç duyduğu bu alanlarda işbirliği ile bu yıl halkın verdiği seçim yetkisinin ülkeleri için olumlu ilerleme sağlanabileceğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da Öğretmenlik Meslek Kanunu İçeriğini Açıkladı

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Perşembe günü yapacakları görüşme öncesinde, "Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur" diyerek, dostluk elini uzattı.