Yeni yılın getireceği maaş artışları, milyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ikinci yarısındaki 5 aylık enflasyon verileriyle yüzde 33,65'lik bir zam kazanırken, memur ve memur emeklileri için yüzde 26,09'luk bir enflasyon farkı imkanı doğdu. Aralık ayının enflasyon oranlarıyla kesin zam miktarı netleşecek.

Prof. Dr. Cem Kılıç'ın NTV'deki açıklamalarına göre, memurlar ve emekliler için önemli bir maaş artışı bekleniyor. Kılıç, memur maaşlarının %50, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının ise %40-45 oranında artacağını öngörüyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak?

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı için de artış bekleniyor. Ancak bu artışın miktarı henüz belirsizliğini koruyor. Kılıç, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liranın altında kalanlar için nasıl bir düzenleme yapılacağını tartıştı ve taban aylık uygulamasının gözden geçirilerek 10 ya da 11 bin liraya yükseltilebileceğini öne sürdü.

Asgari Ücret Zammı Beklentileri

Prof. Dr. Kılıç, asgari ücretin yeni yılda nasıl ayarlanacağına dair de değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun etkisiyle işçi taleplerinde farklılıklar olduğunu belirten Kılıç, Türk-İş'in bu yılki toplantılara 4 işçi temsilcisiyle katılacağını ve tek seferlik bir zam beklentisi içinde olduklarını ifade etti. Son iki yıldaki tek seferlik zam uygulamasının, fiyat artışlarının düşük olduğu dönemlerde tercih edildiğini, ancak bu yıl tek seferde yapılacak bir artışın daha yüksek olacağını öngördüğünü sözlerine ekledi. Kılıç, Nisan ve Mayıs aylarında fiyat dalgalanmalarının beklendiğini de vurguladı.