Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada ekonomik sıkıntılara değinerek, yaşanan zorlukların büyük ölçüde siyasi saiklerle hayata geçirilen oyunların sonucu olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Yurt dışındaki başarı ödüllerini kazanan firmalarımızı ve temsilcilerini tebrik ediyorum. Dünya çapındaki en büyük 250 uluslararası liste sonuçları açıklandı. Bugün ülkemizden 42 firmanın bu listede yer aldığı firmalarımıza ödüllerini takdim edeceğiz.

Ayrıca, dünyanın en büyük 225 teknik danışmanlık firması listesinde yer alan 6 firmamızın da ödüllerini bugün burada sunacağız.

Küresel krizlerin tüm dünyayı etkilediği bir dönemde, müteahhit ve danışmanlık firmalarımızın bu kadar yüksek rakamlarla bu listelerde yer almaları büyük bir başarıdır.

Yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerde müteahhitlerimizin gerçekleştirdiği projeleri gördükçe ve duydukça gururlanıyoruz. Devlet yetkililerine müteahhitlerimizle işbirliği yapma çağrısında bulunuyoruz.

Bir projeniz varsa, kazancınızın ülkemizin kazancı olduğu prensibiyle telkinde bulunuyoruz. Müteahhit sektöründe de ülkemizin potansiyelinin daha fazlasını hak ettiğine inanıyorum.

Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi

Aynı şekilde, gelişmiş ülkelerin alt yapılarını yenileme ihtiyacı artıyor. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları, müteahhitlerimizi küresel arenada öne çıkarıyor.

Daha büyük ve nitelikli projelere yönelmeyi, sektörün zirvesine çıkmayı bekliyorum.

Savunma sanayisinde nasıl büyük adımlar attıysak, müteahhitlik sektöründe de iş hacmini ve ciromuzu hızla büyüterek aynı başarıyı yakalayabiliriz.

Birçok firmamızın başarılı yatırımlar gerçekleştirdiğini biliyoruz. Yaptığınız yatırımlar, üretim, istihdam ve ihracat gücüyle ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor.

2023 vizyonunu dile getirdiğimizde, bazıları bu hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorguladı. Ancak bu kişilerin siyasi ömürleri kısa sürdü.

Biz 2023 vizyonuyla 15 yıl sonrasının hayalini kurduk. Şimdi gözümüzü 2053'e çevirdik. Gençlerimizde bu hedefi gerçekleştirecek azim ve coşkuyu görmekten gurur duyuyorum.

Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda ilerliyor. 2053 ve 2071 hedefleri artık hayal değil. Sizlerin de hesaplarınızı bu hedeflere göre yaptığınıza inanıyorum.