AÖF yaz okulu sınav sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanması tahmin ediliyor. Öğrenciler, 2023-2024 akademik yılı yaz okulu sınav sonuçlarına Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesi üzerinden erişebilecekler.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

AÖF Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

AÖF öğrencileri mezun olabilmek için, programlarındaki tüm dersleri başarılı bir şekilde tamamlamış olmalılar. Ayrıca FF, DZ veya YZ gibi başarısızlık gösteren notlara sahip olmamaları gerekmektedir. Programda en az 240 ECTS kredisi alınması ve 4,00 üzerinden genel not ortalamasının en az 2,00 olması mezuniyet için başka önemli şartlar arasında.

Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

AÖF yaz okulu sınavlarında, her bir testte doğru yanıtlarınızın sayısı belirlenirken, yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülerek net puanınız hesaplanıyor. Başarı notunun alt sınırı 35'tir. Eğer bu puanın altında bir performans gösterirseniz, size FF harf notu verilecek.

Sonuçların Açıklanmasını Beklerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öğrencilerin sınav sonuçlarını beklerken dikkate almaları gereken önemli bir husus, sınav sonuçlarının resmi site üzerinden duyurulacak olmasıdır. Öğrencilerin sahte ya da yanıltıcı web sitelerine itibar etmemeleri çok önemli.