Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye ve Hazine eski Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin dikkat çeken detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, Şimşek'in 2,5 saatlik sunumu, Türkiye'nin ekonomik tablosuna ilişkin önemli noktalara değindi.

Görüşme öncesinde detaylı bir hazırlık yaptığı belirtilen Şimşek, Türkiye'nin ekonomik programının küresel ekonomik gelişmeler de göz önünde bulundurularak revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek'in sunumunda yeni bir finans politikası ve yönetimin gerekliliğine dikkat çektiği ifade edildi.

Özellikle Merkez Bankası'nın yönetimi konusunda adımlar atılması gerektiğini savunan Şimşek, faiz politikalarında daha hoşgörülü bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirtti. Güven ortamının sağlanması halinde Türkiye'ye ilk etapta 50 milyar dolarlık bir fon girişi olabileceğini ifade etti. Bu fonun diğer yatırımcılara da referans oluşturacağını ve devamının geleceğini dile getirdi.

'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında 'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında

Görüşme esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası yönetimi için isim talep ettiği, Şimşek'in ise birden fazla isim önerisinde bulunduğu öğrenildi. Faiz politikaları konusunda ise Erdoğan'ın Şimşek'e karşı çıktığı ancak Şimşek'in adımların aşama aşama atılması gerektiğini anlattığı belirtildi.