Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan düzenlemede emekli zammının yalnızca kök ücretlere uygulanması, milyonlarca vatandaşın aylığında fiili olarak hiçbir artış yaşanmamasına neden oldu.

Emekli maaşlarına beklenen zammın yapılmamasının ardından açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise en düşük aylığı yükseltecek düzenlemenin ekim ayının başında Meclis'e getirileceğini söyledi.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

Hükümet yetkililerinin açıklamalarının ardından hareketlenen kulislerden emekli maaş düzenlemesinde 3 formülün masada olduğu bilgisi geldi.

MASADA 3 FORMÜL VAR

Yeni Asır'da yer alan habere göre; emekli zammı için 3 formül masaya yatırıldı. İlk formül olarak 7.500 TL'nin altında maaş alanlar başta olmak üzere belirlenecek bir miktar ile seyyanen artışla emekli maaşlarına zam yapılması üzerinde düşünülüyor.

REFAH PAYI MAAŞLARA YANSIYABİLİR

İkinci seçenek olarak ise refah payı yani enflasyon oranının üzerinde bir artışın maaşlara yansıtılma ihtimali kulislerde konuşuluyor.

EMEKLİ TABAN MAAŞI YENİDEN BELİRLENEBİLİR

Konuşulan son formül ise emekli taban maaşının yeniden belirlenmesi.  Geçtiğimiz Nisan ayında yapıldığı gibi bir ara formül ile taban maaşın yükseltilebilme ihtimali üzerinde duruluyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde düşük maaş alanlar için yeni bir seyyanen artış gündeme gelmiş olacak.