Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kaymakamlık Kursu Töreni'nde yaptığı konuşmada genç kaymakamlara seslendi.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

İşte Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkan başlıkları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakamlık Kursu Töreni'nde genç kaymakamlara hitap ederek, mezuniyetlerini kutladı ve organizasyonu düzenleyen İçişleri Bakanlığı'na teşekkür etti.

Erdoğan, yeni kaymakamlara görevlerinde başarılar diledi ve görev yaptıkları sürece şehitlerin emanetlerini en iyi şekilde taşıyacaklarına inandığını belirtti. Şehit idarecileri rahmetle yad etti.

Kaymakamlık kursunun 39 ay süren bir maraton olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, bu süre zarfında çeşitli eğitimler aldıklarını ve yurt dışında eğitim gördüklerini vurguladı.

Erdoğan, kaymakamların devletin en yüksek devlet memuru olarak ilçelerde görev yaptığını ve aldıkları eğitimlerin bu önemli makama hazırladığını ifade etti.

Genç kaymakamların asıl bilgi ve deneyimi görevleri esnasında kazanacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, vatanın dört bir köşesinde görev yaparken tecrübe edineceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı, genç kaymakamlara seslenerek, unvanların farklı olmasına rağmen hepsinin aziz milletin hizmetkarı olduğunu ve millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gittiklerini ifade etti.

Erdoğan, genç kaymakamlardan azimli, başarılı ve vatanın yüz akı olacaklarına inandığını dile getirdi.