AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerin yapıldığı çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Güler, bu düzenlemelerin bütçe dengesini bozmadan yapılacağını belirtti. Ayrıca, bu çalışmaların Ekim veya Kasım ayı içinde tamamlanarak Meclis'e sunulacağını ifade etti.

Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na talimat verdiğini ve bu iki bakanlığın bürokrasisinin çalışmaları yürüttüğünü açıkladı. Ayrıca, depremle ilgili yasal düzenlemelerin de gündemde olduğunu ve İstanbul'un 39 ilçesindeki 962 mahallede zemin etüdü çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Güler, bu düzenlemelerin Meclis açıldıktan sonra ele alınacağını ve muhalefetle de paylaşılacağını ifade etti.

Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri

Ancak, henüz çalışmaların netleşmediğini ve kesin bir tarih ya da rakam vermenin mümkün olmadığını belirtti. Bununla birlikte, bütçe dengesinin korunacağını ve nitelikli bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı.