Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'deki belediye seçimlerinde CHP ile işbirliği yerine AK Parti ve MHP ile işbirliğinin yapılması gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi.

Kürşad Zorlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun yaptığı açıklamalar ile ilgili “Ortaya konulan bu görüş, vekilimizin kendisine aittir. Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir” yanıtını verdi. Zorlu, “Bizim iki temel özelliğimiz var. Böylesine stratejik ve seçim sürecini etkileyebilecek bir konuda, yetkili kurullarımız görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra da kurumsal görüşümüzün açıklandığı merciler bellidir. Dolayısıyla bu görüş bizi temsil etmiyor.” diye ekledi.

İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na yakınlaştığı iddiasına ilişkin olarak Zorlu: “Türkiye’yi öyle bir kutuplaştırma iklimine getiriler ki, bir parti iyi bir kararı doğru bulduğunu ifade ettiğinde, bunun adı bir başka partiyi desteklemek olabiliyor. Yanlış olan bir olayı eleştirdiğinizde de size olmadık hakaretler edilebiliyor. İYİ Parti’nin ayırt edici yanı bu. Biz bu dayatmayı, milletimizi nefes almaz hale getiren bu siyaseti değiştirmek istiyoruz. Eğer liyakat ekseninde bir atama gerçekleşmişse, biz onu doğru olduğunu söyleriz. Ama bu yeterli değil. Hukuk devleti olmak zorundasınız, adaleti yeniden tesis etmek zorundasınız. Doğayı, çevreyi rant uğruna katleden bir anlayıştan sıyrılmak zorundasınız, mahkeme kararlarını uygulayan bir iktidar olmak zorundasınız, gibi eleştirilerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.