Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), yeni yönetimin etkinliğini artırmasından endişe eden belediye başkanları ve muhalif gruplar, tarihi yarın netleşecek tüzük kurultayını seçim öncesine çekmek için çalışmalara başladı. Ancak, olağanüstü tüzük kurultayının toplanabilmesi için 274 delegenin imzası gerekiyor.

AJet'ten bahar kampanyası: Yurt dışı uçuşlarda yüzde 40 indirim AJet'ten bahar kampanyası: Yurt dışı uçuşlarda yüzde 40 indirim

Yönetim değişikliği sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partideki etkinliğini artırmasından kaygı duyanlar, tüzük kurultayını 31 Mart seçimlerinin sonrasına sarkıtılmadan yıl içinde gerçekleştirilmesini savunuyor. Bu grup, tüzükte İmamoğlu'nun arzu ettiği değişikliklerin engellenmesini amaçlıyor.

Tüzük kurultayını, yeni başkan Özgür Özel-İmamoğlu ikilisine kaptırmak istemeyenler arasında ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'na karşı çıkan ekip öne çıkıyor. Kaftancıoğlu'nun, yeni yönetimde yer alamayan doğu illerindeki delegelerle temasa geçtiği ve 274 delegenin imzasına ulaşmak için çalıştığı belirtiliyor. Bu grup, İmamoğlu'nun belediye başkanlarını belirleme sürecine müdahale etmeyi ve askıya alınan ön seçimlerin yapılmasını sağlamayı hedefliyor.

Oğuz Kaan Salıcı liderliğindeki bir başka grup ise olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladığı iddia edildi. Ancak, bu bilgi Neslihan Hancıoğlu tarafından yalanlandı. Öte yandan, Genel Başkan Özgür Özel'in, yerel seçimler sonrasında tüzük değişikliği görünümü altında partideki muhalifleri tasfiye etmeyi planladığı belirtiliyor.

Özel'in, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile olan mücadelesi de önümüzdeki günlerde partinin geleceği açısından kritik bir hal alabilir. Başkanlar, Özel'in gelecek yıl içinde planladığı tüzük kurultayında partideki değişiklikleri engellemek için olağanüstü kurultay çalışmalarına başlamış durumda.