Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde patlak veren krizde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gergin anlar yaşandı. Kulislerde, İmamoğlu'nun kendi aday listesini oluşturarak kabul edilmesi için baskı yaptığı, Özel'in ise "O zaman gel sen bu koltuğa otur" şeklinde karşılık verdiği ve İmamoğlu'nun telefonu kapatmasıyla olayın sonlandığı iddia ediliyor.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milletvekilleri Veli Ağababa ve Umut Akdoğan'ın İmamoğlu'nun aday listesini PM'den geçmesi için Özel'e baskı yaptığı belirtiliyor. İmamoğlu'nun, İstanbul'daki ilçelerde istediği isimleri, Ankara'da Gül Çiftçi'yi, İzmir'de Buğra Gökçe'yi, Çeşme'de kendi istediği ismi aday gösterilmesini talep ettiği ifade ediliyor.

Özgür Özel'in, bu talepler üzerine "Gel o zaman buraya sen otur" diyerek tepki gösterdiği ve İmamoğlu'nun telefonu kapatmasıyla olayın son bulduğu iddia ediliyor. Özel'in, bugün yapılacak toplantılar sonrasında adayları açıklamama kararı aldığı belirtiliyor. CHP içindeki aday belirleme krizinin nasıl çözüleceği merakla bekleniyor.