CHP'nin en yetkili ağızlarından biri olan Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bu sürpriz fesih kararını duyuran isim oldu. Erdem, Halk TV ile yapılan tüm anlaşmaların tek taraflı olarak feshedildiğini belirtti. Erdem'in bu açıklaması, CHP ile Halk TV arasındaki bağları tamamen koparacak nitelikte.

Erdem yaptığı açıklamada, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi (Sayıştay) denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerine yer verdi.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı

Protokolün 6.3. Maddesi ile Fesih

Eren Erdem, Halk TV ile yapılan anlaşmanın 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında tek taraflı olarak feshedildiğini ifade etti. Bu maddenin içeriğine dair ayrıntılı bilgi verilmese de, genellikle bu tür protokollerin fesih maddeleri, anlaşmayı taraf olan kuruluşların sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırabilmesine olanak sağlıyor.