Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başladı ve haftanın ilk işlem gününde 1.650 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.711 lira, Cumhuriyet altını ise 10.944 liradan alıcı buluyor.

Geçtiğimiz hafta 1.674 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, bu seviyelerde tutunamayarak haftayı yüzde 0,42 değer kaybıyla 1.646 liradan tamamlamıştı.

Altının ons fiyatı ise 1.889 dolar seviyesinden işlem görüyor. Küresel piyasalarda, dünya genelindeki para politikalarına dair belirsizlikler devam ederken, yatırımcılar gözlerini bu hafta gerçekleşecek olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na çevirdi. Sempozyumda yapılacak olan politika yapıcılarının mesajları, piyasaların yönü üzerinde etkili olabilir.

ABD ekonomisinin güçlü görünümü ve açıklanan makroekonomik veriler, değerli metaller ve emtialar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutma ihtimalinin yüksek olması, yatırımcıların beklentilerini şekillendiriyor.

Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatının 1.900 doların direnç, 1.880 doların ise destek seviyesi olarak izleneceğini belirtiyor. Yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Almanya'da ÜFE verileri gibi ekonomik göstergeler de piyasaların odağında olacak. Yıl sonuna kadar yapılacak olan Fed toplantılarına dair belirsizliklerin ise altın fiyatları üzerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.