Altın fiyatları hafta ortasında da merak edilen konulardan oldu. Yatırımcılar ve altın alacak olan vatandaşlar değişiklikleri yakından takip ediyorlar. Gram altın 464,05 liradan alınıyor, 464,13 liradan satılıyor. Ekonomist Enver Erkan, '1920-1980 dolar bandı önemli olmayı sürdürüyor. Bu bandın dışına çıkma durumunda altın fiyatlarındaki yön eğilimi biraz daha net şekilde oluşacaktır. Uzun dönemde ise fiyatların düşük faiz, bol likidite ve ekonomik belirsizlik gibi unsurlardan beslenmeye devam etmesini bekleriz.' dedi.

GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altın 464,05 liradan alınıyor, 464,13 liradan satılıyor.
 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın bugün 754,30 liradan alınıyor, 763,10 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın bugün 1.502,80 liradan alınıyor, 1.523,10 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını 3.005,90 liradan alınıyor, 3.034,90 liradan satılıyor.

ONS ALTINDA 1920-1980 DOLAR BANDI ÖNEMLİ 


Altının geniş perspektifte zayıf ekonomi, devam eden mali ve parasal destekler ve Fed’in “ortalama enflasyon hedefi” stratejisi gibi unsurlardan yakın gelecekte de destek görmesi beklenecek bir durumdur.

Son birkaç gündür borsaların ABD teknoloji sektörü kaynaklı düşüşe geçmesi durumu ise altını fazla sıçratamamış, geniş çaptaki dolar güçlenmesi altının artmasının önünde engel oluşturan bir faktör olmuştur. Değerli metaller kısa vade için gerilemelerde fazla alıcı bulamıyor, bu da fiyatta çözülme olmasa da geniş vadedeki düzeltme aşamasının devam ettiğini gösteriyor.

Haftanın en önemli gelişmeleri Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve ABD TÜFE olarak öne çıkarken, ABD borsalarının durumu, Çin ile olan ticaret gerilimi ve Trump yönetiminin açıklamaları gibi fiyatı kısa vadede etkileyebilecek gelişmeleri de izleyeceğiz. 1920-1980 dolar bandı önemli olmayı sürdürüyor. Bu bandın dışına çıkma durumunda altın fiyatlarındaki yön eğilimi biraz daha net şekilde oluşacaktır. Uzun dönemde ise fiyatların düşük faiz, bol likidite ve ekonomik belirsizlik gibi unsurlardan beslenmeye devam etmesini bekleriz.