Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği organizasyonda yaptığı açıklamada, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde sosyal diyalog mekanizmasının önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

Yılmaz, "Şimdi öncelikle asgari ücreti tartışırken yapılanlardan başlamak gerekir. Asgari ücrete bu yıl biliyorsunuz yüzde 107 artış gerçekleştirildi. Asgari ücret artışı enflasyonun üstünde gerçekleşti. Reel olarak asgari ücreti koruyucu çok ciddi tedbirler alındı. Yaptığımız artışlara ilaveten yine geçen yıl tarihi bir adım attık ve asgari ücrete kadar tüm ücretlerde vergi muafiyeti getirdik. Sadece bu muafiyetin tutarı 500 milyar lira civarında. Yani buna vergi harcaması diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde üçlü bir mekanizmanın devrede olduğunu ve sosyal diyalogun önemine dikkat çekti. Yılmaz, Aralık ayı içinde sosyal diyalog mekanizmasının çalışacağını belirterek, işçi, işveren ve kamu kesimi arasında denge sağlanacağını ifade etti.