İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen "Çember-10" operasyonunda haklarında arama kaydı bulunan 4,853 firarinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yılın ilk 4 günü 81 ilde arama kaydı bulunan firarilere yönelik gerçekleştirilen operasyonun başarılı sonuçlandığını bildirdi.

Operasyon kapsamında yakalanan 4,853 firarinin profiline dair detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, bu kişilerin büyük bir çoğunluğunun hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör suçları, kaçakçılık ve organize suçlar gibi çeşitli suçlardan arandığını belirtti.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Yerlikaya, firari suçluların yakalanmasının toplum güvenliği adına önemli olduğunu vurgulayarak, "Operasyonlarımız, suçluların sokaklarda gezmelerine asla izin vermeyecek. Ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Ayrıca, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerini tebrik eden Bakan, "İl jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar, yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi. Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.