Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında asgari ücret zammına dair önemli bir tahminde bulundu. Küçük, 28 Mayıs tarihinde göreve başlayan Bakan Şimşek ile ekonomi politikalarından memur ve emekli zamlarına, asgari ücret artışına kadar bir dizi konuyu ele aldıklarını ifade etti.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, yeni ekonomi yönetiminin yüksek enflasyonla mücadele için faiz politikasında önemli bir değişiklik yaptığını ve ücret politikalarında kapsamlı bir revizyon gerçekleştirdiğini belirten Küçük, 2024 yılında asgari ücretin 16 bin lira civarında olacağı tahmininde bulundu.

Küçük'ün tahminlerine göre, 2024 yılı için beklenen enflasyon oranı yüzde 33, ikinci yarı içinse yüzde 38. Bu hesaplamalara dayanarak yüzde 40 civarında bir asgari ücret zammı beklentisinin oluştuğunu dile getiren Küçük, hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaların da bu yönde olduğunu ifade etti. Cem Küçük, yüzde 40'lık bir zamla asgari ücretin 16 bin lira seviyesine çıkacağını tahmin ettiğini aktardı.