İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, asgari ücret konusuna odaklanarak, tek seferlik belirlenecek asgari ücrete yönelik taleplerini dile getirdi.

Asgari ücrete yapılabilecek zam konusunda konuşan Akşener, "Ocak ayında 17 bin lira, temmuzda ise 20 bin 500 lira" şeklinde bir talepte bulundu. 

Akşener, konuşmasında aynı zamanda Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını ilk kez 1934 yılında kazandığına dikkat çekti. Ancak, günümüzde kadın hakları konusunda Türkiye'nin dünya genelinde geride kaldığını ve bu konuda daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamalarında Türkiye'nin cumhuriyet vizyonuna vurgu yapan Akşener, kadın hakları konusunda ilerlemenin, ülkede daha kapsamlı ve çağdaş bir anlayışın benimsenmesine bağlı olduğunu belirtti. Akşener'in asgari ücret talepleri ve kadın haklarına dair yaptığı vurgular, İYİ Parti'nin öne çıkan gündem maddelerinden biri olarak dikkat çekti.

Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak

Değerli kadınlar; Ta 1934 yılında; batılı ülkelerden bile önce; kadınlara, seçme ve seçilme hakkını verilmiştir. Hatta aslında, pek konuşulmaz; Türk kadınına bu hak, ilk kez; 1930'da, belediye seçimleri için, zaten verilmiş; 1934 yılına giden süreçteyse; diğer yasal ve anayasal düzenlemeler tamamlanarak; tam kapsamlı halini almıştır. İşte o gün; böylesine bir cumhuriyet vizyonumuz varken; bugün, 2023 yılında; kadın haklarında, Türkiye'yi dünyanın gerisinde bırakan; bir büyük vizyonsuzlukla mücadele ediyoruz.